keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Kuinka saavuttaa tavoitteita?

Itselläni toimii yksinkertainen resepti: Kuvittele jo saavuttaneesi tavoitteesi minkä olet asettanut ja elä sen mukaan joka päivä. Ennemmin tai myöhemmin huomaat saavuttaneesi tavoitteen. Esimerkiksi jos haluasit olla jääkiekko ammattilainen NHL:ssä. Mieti kuinka NHL ammattilaisen arki sujuu. Mitä hän syö? Miten hän treenaa? Miten hän valmistautuu otteluihin? Tee samoin.

Esimerkkejä:
  • Olet lopettanut harjoitukset ja mietit jaksaisitko venytellä -> Kysy itseltäsi mitä NHL ammattilainen tekisi? Jättäisikö hän venyttelemättä ja riskeeraisi ammattinsa lisäämällä loukkaantumisriskiä? Tuskin, joten alappa venytellä!
  • Tarvitseekohan minun suunnitella harjoitusohjelmaa? Eikö riittäisi vaan jos treenaan paljon?  Treenaako ammattiurheilijat ilman ohjelmaa? Tuskin! He suunnittelevat usein koko vuoden ohjelman etukäteen ja pyrkivät noudattamaan sitä kurinalaisesti, jotta jaksavat pelata hyvällä tasolla koko kauden.
  • Peruskunto? Miten sen saa? Tarviiko sitä? Itse pähkäilin tätä kysymystä ennen projektini aloitusta. Vastaus selvisi kyselemällä paremmilta ja itseasiassa Ville Långin kirjasta. Uskoisin saman pätevän lähes kaikkiin urheilulajeihin, eli matalatempoinen harjoittelu noin 140-150 sykkeellä tarpeeksi pitkään auttaa. Esimerkiksi 40 minuutin matalatempoinen juoksulenkki on oivallinen esimerkki tästä. Ilman vahvaa perustaa et jaksa harjoitella pitkään ja hyydyt peleissä muita nopeammin, perustat siis hyvään kuntoon.
Hyvä fiilis parempi treeni! Itse olin edellisessä kuntosalitreenissä ihan fiiliksissä kun kuuntelin samalla Musea, musiikilla on uskomaton vaikutus mielialaan ja lähes kaikki urheilijat kuuntelevatkin harjoitellessa/ennen tärkeää suoritusta omia suosikkejaan.

Tänään mulla on lepopäivä ja ajattelin pestä kaikki pelipaitani ensi viikon koitoksia varten. Paitoja menee ihan älytön määrä viikossa, vaikka mulla onkin sellaisia mukavia pelipaitoja lähes 20 kpl tuntuu että ne aina loppuvat kesken.

Kuntosali-kortti loppuu perjantaina ja korvaan kuntosalitreenin kotona tehtävällä kuntopiirillä, saa nähdä miten siinä käy. Olen huomannut tekeväni lähes puolet kaikista suorituksista kuntosalillakin matolla omaa kehoa painona käyttäen, miksi siis maksaisin kuntosalikortista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti