maanantai 1. huhtikuuta 2013

Peruskunnon seuraamista

Mulla on ollut tapana seurata peruskuntoa juoksemalla samaa 3.4km juoksulenkkiä, välillä juoksen nopeampaa ja välillä hitaampaa. Nopeus ei kuitenkaan kerro koko totuutta vaan sykkeen ja nopeuden suhde. Olenkin seurannut sykemittarilla talteen ottamiani lenkkejä parin vuoden ajan, aina kun olen sattunut juoksemaan tuon kyseisen lenkin. Tässä tuloksia:

Tuloksista huomaa että talven jälkeen ensimmäinen ulkolenkki on aina vaatimaton. Mitä pienempi vertailuluku on sitä parempi peruskunto minulla silloin oli. Eilisen lenkin tuloksista on mukava huomata että peruskunto ei ole laskenut niin huimasti kuin aiempina talvina, syynä eniten sisällä juoksumatolla tehdyt juoksutreenit. Myöskän lisätyn voimaharjoittelun vaikutusta ei voi jättää huomioimatta.

Eiköhän kesällä saada näitäkin tuloksia paremmaksi, kun laitetaan mailat hetkeksi kaappiin. Ainiin 3 päivää enää kisoihin! Jonkun verran jo uutisissa on pyörinyt tietoa tulevasta kisasta, toivottavasti saadaan paljon porukkaa paikalle seuraamaan huippusulkista!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti