sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

12 päivää jäljellä: Treeniruokaa ja palautumista

Mahtava olo! Johtuuko se sitten levon määrästä vai mistä, mutta olo on voittamaton ja rento. Eilen hommasin joogarullan, millaista olen jo käyttänyt hallilla, mutta omaksihan se oli myös saatava.

Salitreenin jälkeen tulee syötyä proteiinipitoista ruokaa. Usein munakas ja proteiinijauhe on se mun suosikkiyhdistelmä. Pirtelöitä makeutan taas kookoshiutaleilla ja hunajalla. Naposteluhimoon toimii rusinat. Urheilijan ruokavalio vaatii suunnittelua ja kuria. Vaikutus on nähtävissä varsinkin palautumisessa, terveenä pysymisessä sekä virkeystasossa. Kuvan tuotteilla mentiin eilen aamulla.


Salilla muotiin on noussut kahvakuulat ja oon huomannut niiden tehokkuuden sulkapallolyönneissäkin, varsinkin heilautus, joka nostaa kuulan suoralle kädelle tukee lyöntivoiman kehitystä. Myöskin isot reisilihakset saa helposti hapoille kahvakuulalla kun tekee jalkojenvälistä heiluriliikettä edes takas. Tekniikan mulle opetti personal trainer tuossa vuosi takaperin.


Tämmöisiä pussukoita mulla on aina taskut täynnä. Kylmimpinä talvipäivinä tuli lihaskramppeja kesken rankkojen treenien, Diasporal on vähentänyt kramppeja (tai sitten sään lämpeneminen on auttanut). Voin suositella kaikille.


Seuraavan viikon ohjelma näyttää tältä:

Maanantai: 1+1,5h sulkapallotreeni
Tiistai: 1,5h sulkapallotreeni (kevyt)
Keskiviikko: palauttava lenkki tai lepo (olon mukaan)
Torstai: Sali + 1,5h sulkapalloa
Perjantai: lepo

Viikonloppuna koitan saada muutamia harjoitusmatseja alle, koska silloin h-hetkeen on enää 4 päivää ja on hyvä aloittaa herkistely. Silloin on vastukset tiedossa, joten voin alkaa miettimään taktiikoita (mikäli vastustajan pelityyli on tiedossa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti